La Caixa aposta per Sorolla i Pissarro pel 2014

CaixaForum, una de les iniciatives de l'obra social de CaixaBank, va presentar a mitjans de setembre passat el calendari d’exposicions i línies d’actuació pel curs 2013-2014. Any que destacarà per les aliances promogudes amb altres museus com el Thyssen, el Prado i el MoMA.

L’aposta principal, segons la nota de premsa, seran les exposicions dedicades a Sorolla i Pissaro. També seguirà l’interès d’altres cursos cap a l’arquitectura, com es va fer en el seu temps amb Sagnier, enguany es realitza en honor a Le Corbusier. La “bellesa cautiva”, duta a terme amb les col·laboracions de les col·leccions madrilenyes, una perspectiva científic-artística sobre el Mediterrani. Una altra proposta es la cessió de l’espai per a la difusió de comissaris artístics espanyols dins del programa Comisart. Finalment a l’exposició Invents es podrà contemplar un seguit d’invents originaris del tercer món, gestats per entorns sense formació i que porten solucions a problemes oblidats

Pissarro. Del 16 de octubre al 26 de gener.

L’exposició més matinera de totes serà per l’artista impressionista Camille Pissarro. Aquesta exposició s’ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració principal del museu Thyssen-Bornemisza i d’altres exposicions privades, fins a un total de 67 obres.

Le Corbusier, 29 de gener fins el 11 de maig

Els amants de l’arquitectura podran aprofundir en la visió que tenia Le Corbusier com l’autor dels estudis per millorar la qualitat de vida de les cases humils, així com de la planificació urbana per a les ciutats densament poblades.

A part de maquetes i fotografies, els visitants podran contemplar diferents pintures del propi arquitecta així com l’anàlisi d’una sèrie d’obres que l’artista va realitzar a Atenas, Roma, París, Ginebra, Moscou, Barcelona, Nova York i l’Índia.

Mediterráneo. Del 27 de febrer fins al 24 de juny

Un tema tan divers, propi d’un mar interior, bressol de la cultura occidental i a la vegada habitat d’alguns dels ecosistemes més meravellosos de la Terra i a la vegada dels mes amenaçats.

A la vegada, aquest bressol de vida, guarda una comunió entre els diferents pobles que l’habita, que traspassa nacions, ètnies i segles.

Aquesta es tracta d’una exposició conjunta amb CosmoCaixa, recinte que exposarà una visió del mar des de els seus orígens, i les seves besants biològiques i geològiques. Mentrestant a Montjuic es podrà veure restes arqueològiques del segle VI a.C. cap endavant.

Sorolla, el color del mar. Del 13 de juny al 14 de setembre

La fundació ha escollit la llum de Sorolla per acompanyar als barcelonins durant l’estiu.

La ciutat, que difícilment oblidarà la darrera monografia que se’n va fer del artista valencià fa cinc anys, quan es van exposar a Montjuic les pintures que va fer pel cercle d’estudis hispànics de Nova York, i que degut al seu número, qualitat i tamany, van tenir un dels majors èxits de visites mai recordades a la ciutat.

La belleza cautiva. Del 23 de juliol al 6 de gener.

Els barcelonins tindrem gairebé mig any per poder gaudir de les 120 obres de petit format provinent principalment del Museo del Prado de Madrid, en un seguit d’artistes des de el segle XVI fins al XIX. El Greco, Velázquez, Rubens, Luca Giordano, Tiepolo, Goya y Fortuny.

El tret característic de les obres escollides, com ja s’ha dit, serà el seu petit format, però sobretot la raresa y singularitat de les peces.

No hay comentarios:

Publicar un comentario